Це буде "сюрприз" для Кремля: Україні допоможуть пройти осінньо-зимовий період без відключень світла

НЕК "Укренерго" спільно з Польщею працює над збільшенням технічних можливостей та обсягів поставок електроенергії в Україну восени та взимку. Про це повідомив голова правління НЕК Володимир Кудрицький, передають Патріоти України.

«Ми продовжуємо працювати не тільки над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи. Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг постачання електроенергії в Україну восени та взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками».

Також він наголосив, що "Укренерго" вже майже тиждень не вводить обмеження споживання електроенергії, оскільки її в системі вистачає на всі потреби.

«Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека вище 30 градусів ще може повернутися, і тоді ситуація в енергосистемі може змінитися», — наголосив голова правління.

За період з 22 березня країна-агресор Росія здійснила вісім ракетно-дронових атак на енергосистему України. Через пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атак, заявили в "Укренерго".

В Україні АЗС готуються підвищувати ціни: Коли чекати на подорожчання пального

середа, 7 серпень 2024, 6:48

В Україні очікується зростання вартості пального. Причому вже найближчим часом. Причина - підвищення акцизів. Про це йдеться у звіті НБУ, передають Патріоти України. Втім, зазначається в ньому, через ефект бази порівняння, також зумовлений податковими...

Україні зиму тепер буде пройти значно легше: Після завершення судової тяганини Укрнафтобуріння відновлює видобуток на одному з найбільших родовищ газу країни

вівторок, 6 серпень 2024, 22:20

Укрнафтобуріння отримала право відновити видобуток природного газу на Сахалінському родовищі. Про це повідомив голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов. Відповідне рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд, передають Патріот...