"Це класика жанру - з таким керівництвом ніяких ворогів не потрібно": Блогер про те, як РФ зазнала нафтового фіаско і доконала економіку

Нова угода ОПЕК+ зі скорочення видобування нафти вкрай невигідна для Росії і становить загрозу для її економіки. Про це написав блогер Олександр Несміян, передають Патріоти України.

За його словами, сама угода місцями виглядає відверто фіктивною, країни-учасниці активно маніпулювали базовими показниками, внаслідок чого Росія змушена скоротити нафтовидобування більше за інших.

"Якщо хтось і міг завдати більшої шкоди російській нафтовій галузі, ніж російське керівництво, то він не став навіть втручатися – Кремль і талановиті нафтові командири доконали її якнайкраще. Проблема у тому, що Росія була змушена піти на підписання ОПЕК+ явно під враженням аргументів, які навів Трамп", – написав Несміян.

Він вважає, що американський президент пригрозив Росії черговими санкціями – набагато важчими, ніж навіть капітуляція зі скороченням видобування.

"Тяжче, ніж це, могло бути тільки ембарго на торгівлю російською нафтою, тим паче, що ринок, який скоротив попит на 20 мільйонів барелів, російські 7-8 мільйонів барелів експорту, взагалі не помітив би", – йдеться в блозі.

Несміян впевнений, що, наказавши на початку березня міністру енергетики Олександру Новаку "грюкнути дверима", російська верхівка в результаті переграла саму себе. "Це класика жанру – з таким керівництвом ніяких ворогів не потрібно, воно саме прекрасно справляється", – додав він.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...