Деякі овочі, які ми звикли вважати корисними, можуть мати несподіваний негативний вплив на організм. Дієтологи звернули увагу на баклажан - овоч, який, за певних умов, може негативно впливати на здоров'я та зовнішній вигляд людини. Чому саме цей овоч забирає молодість - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler),, передають Патріоти України.
Баклажан містить соланін - токсичну речовину, яка у великих кількостях може спричинити інтоксикацію організму. Соланін накопичується в недозрілих або перестиглих плодах, а також у плодах, що зберігалися тривалий час.
Підвищений вміст цієї речовини може викликати:
Запальні процеси, які провокує надмірне споживання баклажанів, сприяють окислювальному стресу - одному з головних факторів старіння шкіри. Це може призвести до ранньої появи зморшок, втрати еластичності шкіри та погіршення її кольору.
Людям із чутливим шлунком, проблемами з нирками або суглобами рекомендується обмежити вживання баклажанів. У їхньому складі також є щавлева кислота, яка може викликати дискомфорт у таких випадках.
Щоб знизити ризик, дієтологи радять:
Баклажан - цінний продукт, багатий на вітаміни, клітковину та антиоксиданти. Проте важливо знати міру та стежити за якістю овоча, щоб уникнути негативного впливу на здоров'я.
З липня цього року Пенсійний фонд України перебрав на себе функції призначення та виплати соціальних допомог, якими раніше опікувалися органи соцзахисту. У тому числі й функції з призначення компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які пос...
В Україні розмір мінімалки в 6,7 раза менший, ніж в сусідній Польщі. Українська мінімалка в перерахунку на євро - найменша в Європі (164 євро). На другому місці за розміром мінімальної зарплати - Молдова (285 євро). Про це йдеться в даних Євростату, пе...