Це можуть бути розумні істоти: Вчені досліджують сигнал, який їм прийшов із Проксими Центаври b

Сигнал може бути спробою неземних істот щось сказати землянам.

Дивний космічний сигнал, який зафіксували на Землі у 2019 році, може бути ознакою позаземного життя. Про це 31 грудня 2020 року повідомила BBC Mundo докторка фізичних наук Мадридського університету Комплутенсе Мар Гомес, передають Патріоти України.

Сигнал, про який ідеться, виявила обсерваторія "Паркс", розташована у Новому Південному Уельсі, Австралія. Відтоді вчені намагаються з'ясувати його природу. Дослідники вважають, що ця радіохвиля, імовірно, надійшла із Проксими Центаври b – екзопланети зі скелястою поверхнею, на якій, як вважають, є рідка вода і яка розташована за 4,2 світлових роки від Землі. Деякі вчені навіть припускали, що ця екзопланета має атмосферу. Проксима Центавра b є частиною зоряної системи Альфа Центавра, найближчої до Сонця.

Гомес зазначає, що це був сигнал, який з'явився один раз і ніколи не повторювався. За її словами, він мав частоту, яку не випромінюють наземні пристрої, такі як супутники та кораблі. Дослідниця підкреслює, що оскільки у космосі немає звуку, єдиний спосіб, у який різні цивілізації могли б спілкуватися, – це радіохвилі. На її думку, сигнал, який зафіксували у 2019 році, якраз і може бути спробою неземних істот щось сказати землянам.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...