Це на собі відчує весь світ: В Україні врожай зернових скоротиться на 20% через війну

Російське вторгнення до України значно ускладнило становище багатьох сільськогосподарських підприємств в Україні. За прогнозами, виробництво продукції аграрного сектору скоротиться на 20%. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

За повідомленням британської розвідки, через скорочення посівних площ внаслідок вторгнення армії РФ до України врожай зернових 2022 року, ймовірно, буде приблизно на 20% нижчим, ніж роком раніше. Скорочення постачання зерна з України створить інфляційний тиск, піднявши світові ціни на зерно.

У заяві Міністерства оборони Великої Британії також йдеться про те, що високі ціни на зерно можуть мати серйозні наслідки для світових продовольчих ринків та загрожувати глобальній продовольчій безпеці, особливо у найменш економічно розвинутих країнах.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...