"Це право кожного громадянина": Гетманцев розповів, що таке податкова амністія

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев пояснив, у чому полягає новий закон про податкову амністію капіталів. Про це він розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV, передають Патріоти України.

“Податкова амністія – це право. Право кожного громадянина, яким він може скористатися, а може не скористатися, якщо в нього немає на це волі. Це право задекларувати в Державній податковій службі певну суму коштів, яку особа отримала в минулому з ухиленням від сплати податків”, - каже Данило Гетманцев.

За його словами, задекларувати - це означає подати декларацію, сплатити 5% від цієї суми і далі вільно її використовувати. Ніхто не зможе запитати, звідки ці гроші, а якщо ж це зробить, то людина має право показати нульову декларацію. “5% - ставка для грошових та негрошових активів на території України, а 9% - для активів, які перебувають за кордоном. Досить простий механізм, досить доступна процедура”, - додає нардеп.

Закон розробили за прикладом податкових амністій Аргентини та Індонезії. Метою є дати можливість українцям “вийти в білу та дістати свої гроші з-під матраців”.

Джерело: Апостроф

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...