"Це призвело б до повної дискредитації країни": Експерти розповіли, чи ймовірне в Україні оголошення дефолту

В Україні часто говорять про майбутній дефолт, проте жодних офіційних заяв на цей рахунок немає. Експерти вважають, що зараз немає жодних передумов для його оголошення. Такою думкою вони поділилися із журналістами, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день Україна виконує всі нормативи МВФ, отримує позики від ЄС та Світового банку. У такій ситуації навіть мови не може бути про якісь дефолти", - заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук вважає, що у найближчі два роки виплати за державними борговими зобов'язаннями будуть не надто високими, тому держбюджет їх витримає. Наразі Нацбанк має резерви приблизно 30 мільярдів доларів, які дозволять повністю закрити зобов'язання України перед МВФ.

"Ніхто не зрозуміє країну, яка, маючи достатні кошти, раптом відмовиться від виконання власних зобов'язань. Це призвело б до повної дискредитації країни в очах інвесторів та фінансистів. Тому обговорювати таку тему навіть теоретично сьогодні немає сенсу", - додав він.

Джерело: Апостроф

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...