Це ще не кінець: Експерти спрогнозували, коли і як сильно подорожчає соняшникова олія

В Україні вже найближчим часом погодні умови будуть сприяти зростанню цін на соняшник. І як наслідок - подальшому зростанню цін на соняшникову олію. Про це повідомляє Aagroportal, зазначають Патріоти України.

Як відзначають аналітики, зростання цін на соняшник підігрівається повільним, але впевненим зростанням цін на рослинні олії. "Погодні умови в Дніпропетровській і Запорізькій областях призупинили збиральну компанію соняшнику. Це призвело до дефіциту соняшнику на внутрішньому ринку для закупівлі переробниками і трейдинговими компаніями", - йдеться в тексті.

Цінові пропозиції основних виробників масла на кінець минулого тижня озвучені на рівні 18,3-18,7 тисячі гривень за тонну на умовах FCA і 18,7-19,5 тисячі гривень за тонну з доставкою на завод.

Нагадаємо, раніше, згідно з даними Держстату, споживча інфляція в Україні у липні в річному вираженні - у порівнянні з липнем 2020 року - зросла до 10,2 відсотка, прискорившись з 9,5 відсотка в червні. За січень-липень 2021 року інфляція в нашій країні склала 6,5 відсотка.

Також Держстат повідомив, що ціни на соняшникову олію і цукор в Україні у червні в річному вираженні - у порівнянні з червнем 2020 року – підвищилися на 80,3% і 70,1% відповідно.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...