Це треба знати! Українці, які залишилися без роботи під час війни, мають право на субсидію, але є умови

На отримання субсидії на оплату послуг ЖКГ можуть розраховувати й українці, які втратили роботу в період дії військового стану в Україні. Як повідомляє видання "На пенсії", також державну допомогу нададуть звільненому з роботи. Його зарплату не враховуватимуть при призначенні субсидії, передають Патріоти України.

Люди можуть звертатися за субсидіями будь-якої пори року. Для розрахунку розміру державної допомоги з початку опалювального сезону (жовтень) враховується дохід громадян за І — ІІ квартали.

Однією з умов надання допомоги є наявність у працездатних доходів у розмірі не менше мінімальної заробітної плати та сплата єдиного соціального внеску (ЕСВ).

Якщо доходу та, відповідно, сплати ЄСВ не було, то субсидія може призначатися, якщо громадяни протягом періоду, за який враховуються доходи, не менше місяця були зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні. Для осіб, які втратили роботу в період військового стану та зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні, призначено допомогу з безробіття. Розмір допомоги враховується замість суми одержаної заробітної плати на попередньому місці роботи.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...