Це треба зробити вже сьогодні: Українцям дали часу до кінця серпня, інакше доведеться заплатити більше

До кінця серпня в Києві перевірять близько 40 тисяч лічильників, щоб уникнути некоректних нарахувань за комунальні послуги. Споживачі можуть перевірити термін перевірки через особистий кабінет на сайті Центру комунального сервісу (ЦКС) або скористатися дистанційними каналами обслуговування, передають Патріоти України.

Про це повідомила прес-служба КК "Центр комунального сервісу". Мешканцям столиці варто звернути увагу на необхідність своєчасної перевірки лічильників, оскільки неправильні нарахування можуть призвести до переплати.

До кінця серпня в Києві перевірку мають пройти близько 40 тисяч квартирних лічильників. Зокрема, цього місяця підходить термін перевірки для 32 047 лічильників гарячої води та 7 599 лічильників теплової енергії. Якщо споживачі не перевірять свої лічильники вчасно, їх знімуть з абонентського обліку, і нарахування здійснюватимуться за загальнобудинковим лічильником або за нормою.

Як перевірити інформацію про лічильник

Споживачі можуть перевірити інформацію про термін перевірки в особистому кабінеті споживача на сайті ЦКС в розділі "Мої об'єкти" – "Лічильники". Повідомлення про необхідність перевірки надходить за три місяці до закінчення терміну. Крім того, дізнатися про свій лічильник і термін його перевірки можна через такі дистанційні канали обслуговування ЦКС:

  • месенджер у Facebook, Skype, Telegram;
  • по контактному телефону: 044-247-40-40.

Споживачі можуть також самостійно замовити перевірку, обравши ліцензовану компанію або через офіційний сайт ЦКС у розділі "Повірка/заміна лічильників". Вартість перевірки одного лічильника може складати від 300 гривень. Після проведення процедури компанія, яка здійснювала перевірку, повинна підготувати та надати споживачеві відповідні документи, які необхідно надіслати комунальникам:

  • акт про проведення періодичної перевірки, де вказано серію та номер лічильника, дату проведення перевірки чи демонтажу, показання приладу;
  • свідоцтво про відповідність приладу обліку державним вимогам до вимірювальної техніки, де буде вказано дату подальшої періодичної перевірки лічильника.

Що робити, якщо термін перевірки пройшов

Якщо споживач не дотримується терміну проведення обов'язкової повірки приладів обліку, підприємство не може брати за основу для розрахунків показання таких лічильників. Це означає, що нарахування будуть здійснюватися за методом, який застосовується для квартир без індивідуальних засобів обліку.

При виборі компанії для перевірки лічильника громадянам радять бути обережними, щоб не нарватися на шахраїв. Потрібно ретельно перевіряти сертифікати комерційних структур, які пропонують послуги з перевірки приладів обліку.

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...

По всьому світу обвалилися ціни на ключовий продукт: Яка причина і що буде далі

середа, 7 серпень 2024, 8:36

Ціна на цукор впала до найнижчого рівня з жовтня 2022 року через розпродаж на світових ринках та збільшення поставок з Бразилії. Перспективи збільшення виробництва в Індії також покращують пропозицію цукру на ринку. Про це пише Bloomberg, передають Пат...