Це вже щось нове: Водії стали нарікати на якість дизельного палива на АЗС


Під час війни значно погіршилася якість пального в Україні. Експертизи показують, що половина бензину А-95 на ринку виготовлена з серйозними відхиленнями. Водії скаржаться вже й на якість дизпалива. Про це "Обозревателю" розповів експерт паливного ринку, директор ООО "Консалтинговая группа А-95" Сергій Куюн, передають Патріоти України.

За його словами, водіям не варто вірити в дива, що хтось на ринку може торгувати пальним з дисконтом в 8-10 грн – скоріше за все, це товар низької якості.

"Вийшло дослідження Інституту споживчих експертиз, вони зробили аналізи на півтора десятках заправних станцій, і картина дуже сумна. Половина 95-го бензину виявилась не просто з відхиленням, а з такими відхиленнями, які я вже не бачив багато років. Це говорить про те, що навіть якість фальсифікатора знизилась… Бензин – це взагалі тема найбільш проблемна, але є вже нарікання на дизпальне, а це взагалі щось дуже нове", – говорить Куюн.

Експерт пояснює це відсутністю контролю на ринку, і не радить сподіватися, що найближчим часом ситуація зміниться на краще.

"Тому я хочу закликати всіх водіїв бути пильними, не вірити в ті дива, що хтось торгує на 10 гривень дешевше, не вірити, що буває нормальна якість за таку низьку ціну. Я навіть не уявляю собі, дивлячись на ці аналізи, на вміст цих шкідливих речовин, що може статися з сучасною машиною при заправці таким паливом", – скаржиться Куюн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...