Це знає не кожен! Українцям нагадали важливі правила ввезення продуктів з-за кордону

На територію України дозволяється ввозити без окремої реєстрації на митниці не всі продукти та не в будь-якому обсязі. При цьому перевезення будь-яких продуктів декларується - письмово чи усно передають Патріоти України.

Про це повідомила Держпродспоживслужба. Правила прописано постановою Кабміну від 21.05.2012 №434 "Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання".

Так, ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, що не перевищує еквівалент 200 євро (7800 грн) на одну особу. Обсяги такі:

  • в упаковці виробника, призначеної для роздрібної торгівлі – не більше однієї упаковки або загальною масою, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу ;
  • без упаковки – неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну людину.

"При ввезенні громадянами на митну територію України харчових продуктів здійснюється їхнє декларування – усно чи письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці", – додали у відомстві.

Крім того, іноді на територію країни тимчасово забороняють ввезення тих чи інших продуктів. Це пов'язано зі спалахами хвороб тварин та рослин. Список таких товарів розміщено за посиланням.

Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 0:24

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України. Так, проведено експерт...

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...