Цікаве досягнення: Нова митниця зібрала найбільшу суму до бюджету за останні 10 років

У 2019 році Нова митниці зібрала до державного бюджету суму в 14,6 мільярдів доларів США. Про це повідомив керівник Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

Він наголосив на тому, що це на цілий мільярд доларів більше, ніж було в 2018 році. А загалом минулорічний результат став другим в історії української митниці. "Суттєво більше було тільки один раз, в 2008-му, року пікового кредитування, величезного імпорту з Росії та без окупації і анексації територій", - зауважив Нефьодов і додав, що тоді було зібрано 18,1 мільярдів доларів.

"При цьому митниця зараз (навіть на початку реформи) працює суттєво ефективніше, ніж в 2008 при "міцних попередниках" - податкове навантаження на $ імпорту зросло з 24 до 27 центів, на кг імпорту - з 20 до 21 центу. І це ще не враховуючи, що діють нові угоди про зони вільної торгівлі (ЄС, Канада, Ізраїль). Отака ціна всім розповідям, що "просто треба грізно стукати кулаком по столу і суворо всіх карати", - пояснив керівник митниці.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...