"Для Великобританії бутерброд – це сендвіч. Для такого бутерброда тонку скибочку хліба намазують вершковим маслом або інший сумішшю, кладуть на нього начинку. Це може бути сир, шинка, риба та інші продукти. Потім обов'язково закривають бутерброд другим шматком білого хліба.
В Іспанії бутерброди називають тапас. Як правило, для подібної страви використовується смажений хліб, на якому можуть покласти запечені перці або помідори, омлет з овочами або мариновані анчоуси. Часто тапас виступає не просто бутербродом, а повноцінної закускою.
Традиційним французьким бутербродом вважається пан-багнат. Він готується з французької булки, яку розрізають і начиняють тунцем, вареним яйцем, овочами і оливковою олією. Причому, ніколи не додають в цей бутерброд майонез.
Одним із різновидів японського бутерброда виступає сендвіч Кацу-Санд. Він складається з двох шматків хліба, заправлених свинячою котлетою та рубаною капустою.
А Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, в якому регіоні найдорожчий і найдешевший бутерброд із вареною ковбасою за даними статистики. Беремо батон вагою 500 грам, варену ковбасу – 400 грам, вершкове масло – 100 грам та все нарізаємо. Вийшло 12 смачних бутербродів.
Як виявилось, на початок березня 2019 року найдорожчі бутерброди в Луганській області – 77 грн., тоді як найдешевші на Черкащині – 62,1 грн. Різниця у вартості складає 15 грн., або 24%.
ТОП-3 найдорожчих регіонів виглядає так: Луганщина – 77 грн., Одещина – 75,1 грн. і Київ – 74,5 грн. А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Черкащина – 62,1 грн., Січеславщина – 62,8 грн., Закарпаття – 64,1 грн.
А між лідерами та аутсайдерами розташувались Тернопільська область – 64,8 грн., Чернігівська – 66,4 грн., Херсонська – 66,5 грн., Миколаївська – 67,2 грн., Харківська – 67,6 грн., Сумська – 67,9 грн., Вінницька – 68,1 грн., Полтавська – 68,2 грн., Івано-Франківська – 69,4 грн., Хмельницька – 69,5 грн., Чернівецька – 70,4 грн., середній показник по країні – 70,6 грн., Дніпропетровська – 70,6 грн., Житомирська – 70,7 грн., Волинська – 71,2 грн., Запорізька – 71,4 грн., Рівненська – 71,6 грн., Львівська – 73,4 грн., Донецька – 73,5 грн., Київська – 74,3 грн.
А тепер розглянемо наш смачний бутерброд в розрізі складових:
1. Батон – 500 г.
Найбільша вартість у Львівській області – 15,3 грн. за 500 г.
Найменша на Миколаївщині – 11,3 грн. за 500 г.
Різниця в ціні між регіонами становить 4 грн. за 500 г.
2. Ковбаса варена першого ґатунку – 400 г.
Найдорожча продається на Луганщині – 42,3 грн. за 400 г.
А от найдешевша в Черкаській області – по 29,4 грн. за 400 г.
Різниця в ціні майже 13 грн. на 400 г.
3. Вершкове масло – 100 г.
Найдорожче масло знаходимо в Київській області – 21,6 грн. за 100 г.
Найдешевше бачимо на Тернопіллі – по 18,5 грн. за 100 г.
Різниця в ціні складає 3,1 грн. на 100 г.
Нагадаємо, що бутерброд із ковбасою за рік подорожчав на 15%. У січні 2018 року для приготування 12 бутербродів із ковбасою ми витрачали в середньому по країні 61,2 грн., а за рік вартість зросла до 70,2 грн.
Найзахідніша точка України знаходиться біля села Соломоново в Закарпатській області, а найсхідніша – у села Рання Зоря в Луганській. І якщо Закарпаття є одним із найдешевших регіонів України для приготування бутерброду, то Луганщина є найдорожчим".
Економіка України попри війну продовжує зростання. Показник ВВП на душу населення перевищив довоєнний рівень. Про це повідомив заступник міністра економіки України Андрій Телюпа, передають Патріоти України. . За його словами, зростання реального ВВП У...
Шведський економіст та дипломат Андерс Аслунд вважає, що Росія може вичерпати свої ліквідні фінансові резерви до осені 2025 року. Це потенційно може призвести до фінансової кризи, передають Патріоти України. Як пояснює видання MSN, Аслунд зазначає, що ...