Цікавий поворот: У РФ розпочався дефіцит пального для збору врожаїв

У країні-агресорі РФ розпочалася внутрішня криза на ринку пального, що впливає на збори врожаю в південних регіонах. Про це пише Reuters з посиланням на неназваних російських трейдерів, передають Патріоти України.

Трейдери назвали три головні причини, через які ситуація на ринку пального значно погіршилася:

  • ремонти на нафтопереробних заводів;
  • перевантаженість залізниць;
  • падіння рубля, що стимулює експорт паливних продуктів (нафти та бензину).

Один з трейдерів повідомляє, що палива марки А-92 наразі немає у роздрібному продажі в Краснодарському краї, Адигеї та Астрахані. Бензину А-95 та дизпалива «практично немає». Другий трейдер додає, що вже два тижні в Самарській області дизель не продають як на нафтобазах, так і на роздрібний продаж.

Водночас російська влада, як пише видання, запевняє у відсутності дефіциту. Однак в письмовій відповіді для агентства неназваний генеральний директор одного з російських агрохолдингів повідомив, що є нестача палива, а ціни «зросли в діапазоні від 10% до 20%».

Медіа додає, що ціни на гуртовий продаж дизпалива почали різко зростати ще в липні. Наразі ціни на біржі за це пальне вже підскочили до $700 доларів за тонну, що на 25% дорожче, ніж це було два місяці тому. Один з власників нафтобази у РФ повідомив ЗМІ, що не купують паливо, адже «ціни божевільні».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...