М’ясо вужевих та полозових змій зміцнює імунітет та допомагає людям, хворим на туберкульоз. Саме тому на фермі у селі Солонка Львівської області вирощують близько 70 змій, повідомляють Патріоти України з посиланням на AgroPortal.ua
На вирощування змії до їстівного стану необхідно 3 роки. Змій годують свіжим мальком з рибних господарств та перепелиними яйцями. Крім того кожна змійка випиває 30 грамів молока на день.
Обійдеться страва зі змії у 3-4 тис. гривень за порцію на трьох людей, адже це м’ясо вважається делікатесом. Згодом на фермі планують розводити й отруйних змій, як це роблять в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході.
Там, де раніше планували ТРЦ, нині наводять лад біля озер, прокладають доріжки — і це ще один приклад того, як громада вчиться відстоювати простір у великого забудовника, передають Патріоти України з посиланням на Вечірній Київ. Совські ставки, про які...
Національний банк України не відкидає можливість девальвації гривні до кінця цього року, прогнозуючи курс на рівні 44,5 грн/$ до грудня. Також очікується, що до кінця 2026 року курс може досягти 46,3 грн/$, а до 2027 року — 46,5 грн/$, проте в умовах н...