Ціна газу в Європі знову стрімко зростає - вона вже перевищила 1 900 доларів за тисячу кубів

Поставки російського природного газу до Німеччини по газопроводу "Ямал-Європа" знову знизилися 19 грудня після короткочасного підвищення в порівнянні з суботніми рівнями. Це, а також наближення похолодання спричинило зростання цін на газ у Європі. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", спотова ціна газу в Європі вранці 20 грудня злетіла до понад $1900 за тисячу кубометрів, передають Патріоти України.

Так, ціна найближчого (січневого) ф'ючерса на TTF на біржі ICE Futures досягла EUR 148,87 за МВт/год, тобто $1 921 за тисячу кубометрів. Від кінця минулого тижня "Газпром" скоротив і так скромне бронювання газопроводу "Ямал-Європа". На додачу, цього тижня в Європі та Росії очікується серйозне зниження температури повітря.

Нагадаємо, найвищий показник цього року був 5 жовтня, коли ціна на блакитне паливо в Європі досягла 160 євро за МВт-год (майже 2 000 доларів за тисячу кубометрів). Зростання вартості пов'язують із заявою МЗС Німеччини, яка поставила під сумнів швидкий запуск російського газогону "Північний потік-2". Окрім того, "Газпром" не виконав обіцянки про збільшення обсягів газу для закачування до європейських сховищ, які зараз заповнені на 60%.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...