Ціна на газ у Європі по 2000 євро: Росія вибухнула погрозою через зупинку путінського "Північного потоку-2"

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв зробив заяву про те, що рішення Берліна щодо зупинки процедури сертифікації Північного потоку-2, мовляв, призведе до посилення газової кризи у Європі. Країни ЄС, як стверджують у Москві, купуватимуть паливо за ціною в 2 тисячі доларів за тисячу кубометрів, передають Патріоти України.

У своєму Twitter-акаунті він, коментуючи заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца про рішення Берліна зупинити ПП-2, написав, що така ситуація, за логікою Москви, повинна призвести до купівлі країнами Європи газу за ціною в 2 000 доларів за 1 тисячу кубометрів.

"Канцлер ФРН Олаф Шольц доручив зупинити сертифікацію газопроводу "Північний потік-2". Ласкаво просимо в новий світ, в якому вже незабаром європейці платитимуть 2000 євро за тисячу кубів газу!"- підкреслив Дмитро Медведєв. Нагадавши, ціна на газ у Європі у вівторок, 22 лютого, зросла більш ніж на 10%. Наразі вона становить понад 910 доларів за тисячу кубічних метрів палива.

Газова криза у Європі і зупинка Північного потоку-2

У країнах Європи з літа минулого року триває газова криза.ЄС зіткнувся з дефіцитом газу, через що ціни на паливо злетіли і декілька разів досягали рекордних показників. Новий абсолютний рекорд було зафіксовано в грудні 2021 року, коли ціна перевищила позначку в 2000 доларів за тисячу кубометрів газу.

Найбільшим постачальником запчастин для літаків в РФ стала... африканська країна

четвер, 28 березень 2024, 13:59

У 2023 році найбільшим постачальником запасних частин для літаків в Росію став Габон. Про це повідомляє видання The Moscow Times з посиланнямна митні дані РФ, передають Патріоти України. Всього за рік в Росію ввезли авіазапчастин майже на $2 млрд, з ни...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...