Ціна на нафту досягла 7-річного максимуму, а російський рубль 15-місячного мінімуму через агресію Путіна проти України

Нафта Brent виросла до $97, а азійські акції падають через невдачу в дипломатичних зусиллях у рамках "мінського переговорного процесу". Азійські акції впали, російські активи впали, ф'ючерсні ринки падають на європейських фондових ринках і на Волл-стріт після того, як Путін наказав ввести російські війська на територію ДНР та ЛНР, повідомляють Патріоти України з посиланням на Financial Times.

Ф'ючерсні контракти, що відстежують індекс Stoxx Europe 600, впали на 1,1%, а контракти на американський S&P 500 впали на 1,3%.

Це сталося після важких утрат для фондових ринків Азії, коли гонконгський індекс Hang Seng знизився майже на 3%.

Російський рубль досяг найслабшого рівня відносно долара за понад 15 місяців - 80,7. Індекс російських акцій Moex, який у понеділок упав на 10,5%, зранку впав ще на 9%.

Нафта марки Brent зросла на 2,4% до $97,66 за барель, оскільки трейдери вірять у можливість санкцій проти Росії, основного виробника цієї сировини та інших природних ресурсів.

"Короткотривала перспектива просто змінить заголовки. Очевидно, за останні кілька годин заголовки набули дуже зловісного повороту", - сказав Роберт Ренні, глобальний керівник ринкової стратегії сіднейської Westpac.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення Путіна визнати підтримувані Росією Донецьку й Луганську "народні республіки" незалежними є "явною атакою" на суверенітет України.

Очікується, що Велика Британія оголосить про санкції проти Росії у вівторок. Міністр закордонних справ Ліз Трасс заявила, що заходи запровадять у відповідь на "порушення Москвою міжнародного права й напад на суверенітет і територіальну цілісність України".


Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...