Ціна на нафту обновила 18-річний мінім

Ціна на нафту різко знизилася до $20 доларів за барель на тлі побоювань, що пандемія коронавірусу підриває попит, а цінова війна між Росією і Саудівською Аравією загрожує сильним профіцитом ринку, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство Reuters.

Зокрема, ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 19.00 по Києву до $22,18 долара, найнижчого рівня з листопада 2002 року. Ф'ючерси на нафту марки WTI подешевшали до $19,30 доларів, близько 18-річного мінімуму, досягнутого раніше в цьому місяці. Ф'ючерси на російську Уралс наразі тримаються в районі $21.

"Центробанки пом'якшують грошово-кредитну політику, а уряду пропонують пакети стимулів, але це тільки заходи підтримки, а не радикальне лікування", - говорить аналітик Rakuten Securities Сатору Йосіда.

За його словами, поки не буде ознак закінчення пандемії, ціни на нафту будуть залишатися під тиском і можуть опуститися нижче $20 за барель. При цьому він вважає, що наступний рівень підтримки для WTI може перебувати близько $17 - останній раз ціни опускалися так низько в 2001 році.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...