Ціна на нафту продовжила стрімке падіння

Ціни на нафту знижуються на побоюваннях уповільнення зростання світової економіки, викликане в тому числі і торговими війнами.

Ціна на жовтневі ф'ючерси нафти марки Brent впала до позначки $ 58,23 за барель. Це випливає з даних торгів на лондонській біржі ICE. Внутрішньоденне падіння цін перевищило 5%, інформують Патріоти України.

Через кілька хвилин нафта відіграла падіння і повернулася до торгів на рівні $ 58,7-58,8 за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 4,94% - до 54,28 долара за барель.
Стрімке падіння цін на нафту сорту Brent не пов'язане з подіями на нафтовому ринку, а є наслідком напруженої ситуації на фінансових ринках США, вважає аналітик АКРА Василь Танурков.
«Основна причина: розпродажі на фондовому ринку США - по-перше, вчорашнє зростання і фондового ринку США, і нафти (вчорашнє зростання нафти було навіть більше, ніж сьогоднішнє падіння - все на тлі заяв американського президента Дональда Трампа про те, що введення нових мит на китайський імпорт може бути відкладено) - виглядало необгрунтованим і надмірно оптимістичним, так що повинна була бути корекція», - сказав Танурков.
Він нагадав, що також «додалася інверсія кривої прибутковості - ставки по дворічним держоблігаціям США вперше з 2007 року стали вище ставок по десятирічним - а це вважається найбільш надійним випереджаючим сигналом рецесії». Додатковим негативом для нафти стало зростання запасів у США (при тому що консенсус-прогноз припускав їх зниження), сказав експерт.

Ціни на нафту знижуються на побоюванні уповільнення зростання світової економіки, викликаного в тому числі і торговими війнами, згоден аналітик Raiffaisenbank Андрій Поліщук. Як наслідок цих побоювань, очікується і зниження темпів зростання попиту на нафту. Це негативно позначиться на балансі ринку, так як видобуток в США швидше за все буде рости.

Більш того, Китай може збільшити закупівлі іранської нафти, ігноруючи американські санкції, вважає експерт. В результаті цих подій, незважаючи на угоду ОПЕК +, дисбаланс на ринку нафти може збільшитися на користь покупців, попереджає Поліщук. Цей прогноз частково підтверджують і дані по запасах нафти в США, які показали істотні зростання запасів минулого тижня, звертає увагу експерт.
Джерело: РБК.ру

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...