Ціна на золото оновила історичний рекорд на фоні ослаблення долара

Ціна на золота досягла нового історичного максимуму та продовжує зростати. Про це свідчать результати торгів у четвер, 7 березня.

Так, квітневі контракти на нью-йоркській біржі Comexзросли на 6,35 доларів – до 2164,55 доларів за унцію.

Видання Trading Economics зазначає, що ралі підтримується ослабленням курсу долара США і зниженням прибутковості держоблігацій. Це, зі свого боку, зумовлено сподіваннями на те, що Федеральна резервн система (ФРС) США найбличим часом почне знижувати процентні ставки на тлі погіршення ситуації в економіці країни.

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір ставки, трейдери наразі оцінюють у 70% ймовірність її зниження Федрезервом у червні.

Також аналітики ринку очікують, що ціна на золото піщніметься це вище, оскільки "бичачі" настрої залишаються домінантними.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року ціна на золото вперше в історії перевищила 2100 доларів за унцію. Тоді аналітики прогнозували, що вартість дорогоцінного металу може залишитися вищою $2000 за унцію у 2024 році.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...