Цінники на молоко в Україні почали шокувати - і це не межа

Ціна на молоко для українців незабаром злетить вгору. Це пов'язано з підвищенням собівартості цього продукту. Про це повідомляє ТСН. За прогнозами експертів, подорожчання варто очікувати вже до Нового року, передають Патріоти України.

Причина подорожчання молока

Річ у тому, що ціна на енергоносії зросла в три рази. Через це в магазинах вже можна спостерігати результат. Так, за неповний літр молока просять 30 гривень, за 350 грамів кисломолочного сиру 50 гривень.

"Найбільше в ціні зросло вершкове масло, його вартість збільшилася на 14%. М'який сир, молоко 2,6% жирності, сметана – все це зросло від 8% до 11%", - повідомив експерт продовольчого ринку Олег Пендзин.

Ціни зростатимуть

Експерти впевнені - ціни зростатимуть. У холодну пору корови дають менше молока, це відіб'ється на виробництві молочних продуктів. Собівартість виготовлення масла, сиру або сметани зростає.

"Коли починається утримання тварин у закритому приміщенні, то вони менше доються. Ближче до зими вони взагалі зменшують обсяг виробленої молокопродукції. Я прогнозую зростання до 5-7% до кінця цього року", - повідомив Пендзін.

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...