Ціну на електрику підняли, щоб Ахметов продавав її дорожче, - екс-нардеп Войціцька

Рішення НКРЕКП було прийнято без публікації проекту рішення та публічного обговорення.

Вікторія Войціцька. Фото: Слово і Діло.

Тарифна комісія НКРЕКП прийняла ще одне лобістське рішення для зростання ціни електроенергії. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат України 8 скликання Вікторія Войціцька, передають Патріоти України.

"Практично по всіх європейських країнах вдень, коли споживання мало, а сонячної генерації багато, ціна електроенергії зменшується. Але наш тарифний регулятор своїм рішенням зробив так, що в Україні тепер буде повна протилежність європейських ринків, - зазначає екс-нардеп. - У Болгарії в денні години сьогодні ціна більш ніж в 10 разів дешевша, ніж у вечірні та нічні години. У Словаччині, Чехії, Угорщині та Румунії сьогодні в обід електроенергія була в 4-5 разів дешевша, ніж вночі. В Україні після вчорашнього рішення НКРЕКП сьогодні в обідні години ціна на 50% дорожча, ніж вночі".

Також Вікторія Войціцька повідомила, що рішення НКРЕКП було прийнято без публікації проекту рішення та публічного обговорення. "Все це тягне на статтю про перевищення владних повноважень і зловживання владою. Доповідав це питання Д.Коваленко, який є фігурантом кримінальної провадження у Роттердам +. А цинізм в тому, що це було оформлено як "заходи пов'язані з поширенням короновірусноі хвороби". Саме так - під час коронавирусу треба обов'язково для всієї країни підняти ціну на електроенергію. Схоже, утворився дует з Буславець - вона зупиняє атомні блоки, щоб частка ринку переходила до Ахметова, а НКРЕКП піднімає ціну, щоб Ахметов продавав дорожче", - резюмувала Войціцька.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...