Ціни будуть астрономічними: Які продукти рекордно здорожчають до кінця року

Ціни на продукти в Україні продовжують зростати. Як прогнозують у Нацбанку, до кінця року вони можуть зрости ще на третину. За словами експертів, продукти будуть дорожчати і в наступному, 2023, році. Ймовірно, за наступний рік вони стануть вище ще на 20%, передають Патріоти України.

М'ясо буде однозначно дорожчати. При цьому курятина буде залишатися відчутно дешевше інших видів м'яса. Тому саме вона як і раніше складе основу раціону м'ясоїдів. Що стосується свинини і яловичини, то вони вже зараз для більшості українців стали святковою їжею і надалі такою і залишатимуться.

"Найголовніша причина - скорочення поголів'я тварин в Україні. У той же час, скоротилися і імпортні поставки дешевого закордонного м'яса, а також припинилася м'ясна контрабанда з-за кордону. Тому ціни на м'ясо будуть зростати", - йдеться в повідомленні.

Яйця і молоко

Вартість яєць тільки за серпень зросла в середньому на 4-5 гривень. Зараз в торгових мережах просять від 33 до 45 гривень. До кінця року яйця будуть тільки рости в ціні. Молоко в серпні подорожчало не набагато. Але надалі ціни на молоко та молочну продукцію зростатимуть. Вони і в кращі часи завжди взимку стрибали вгору через сезонний чинник і різке скорочення пропозиції на ринку.

"Ніхто не знає, скільки коштуватимуть енергоносії. І ніхто не впевнений, що завтра в овочевий склад не прилетить ракета. Відтак, фермери намагатимуться збути свою продукцію одразу з поля, восени. Тому вона може на початку осені різко подешевшати. Але взимку те, що все - таки закладуть на зберігання, може коштувати астрономічних сум", - кажуть експерти.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...