Ціни можуть шалено злетіти! Буряки стають дефіцитом в Україні: Чому овоч зникає з прилавків

В Україні звичайний столовий буряк стає дефіцитом. Овоч майже зник із прилавків магазинів. А там, де буряк ще є, його продають набагато дорожче, ніж тиждень тому, зазначають Патріоти України.

За тиждень буряк подорожчав і в оптовому продажу, і в роздрібному. Його ціна в середньому підстрибнула на 16%. Дешевше, ніж за 5-7 гривень оптові партії буряка не йдуть. Та й зараз у продаж іде товар не кращої якості, в той час як на складах лежать відмінні овочі. Однак фермери продавати їх не хочуть.

Знавці аграрного ринку пояснили, у чім причина. Фермерів не влаштовує ціна, за яку зараз їм доводиться збувати свій товар. Хоча слід визнати, що за рік ціни на столовий буряк і так виросли в 1,7 рази. Однак виробники хочуть більше і поки вирішили притримати свій товар на складах.

У продаж йдуть тільки надлишки цього овоча, які не були закладені на тривале зберігання. Фермери розраховують, що з часом ціна на буряк стане вища, і тоді вони почнуть продавати основний запас.

Однак аналітики ринку не виключають, що все може вийти з точністю до навпаки. Коли фермери почнуть розпродувати столовий буряк зі сховищ, пропозиція на ринку виросте, і ціни знову впадуть вниз.

Нагадаємо, при цьому ціни на продовольство у світі побили десятирічний рекорд. Особливо подорожчали цукор, соняшникова олія та зерно. При цьому за прогнозами Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО) у 2022 році ціни на основні види продуктів знижуватись не будуть.

Незважаючи на високий валовий збір зерна і, зокрема, пшениці, зібраний урожай не може покрити зростаючі потреби людства. Тому боротьба за раціональне використання природних і продовольчих ресурсів стає боротьбою за виживання людства як виду.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...