Ціни на деякі овочі можуть здивувати українців: Експерти розповіли, чого чекати

Деякі овочі після завершення сезону почали дешевшати в Україні, а деякі почали рости в ціні. Йдеться про томати та буряк. Про це пише EastFruit, передають Патріоти України.

Українців здивувало зниження ціни на тепличні томати. Найчастіше вони дорожче, ніж з грядки. Причиною такої ситуації стали великі обсяги товару, але низької якості.

Українські тепличні комбінати пропонують томати по 20-27 грн/кг, а це на 18% дешевше, ніж тиждень тому. При цьому імпортні томати відвантажують по 22-30 грн/кг, що приблизно на 14% дешевше, ніж перші партії. Якщо порівнювати ціни на тепличний томат в Україні з минулим роком, то вартість в середньому на 10% нижче.

Раніше EastFruit повідомляв, що ціни на столовий буряк поповзли у верх, всупереч низькому попиту. Причиною тому став дефіцит овоча. З початку тижня буряк додав в ціні приблизно 17% й обійдеться в середньому 6-8 грн/кг. Виробники пропонують коренеплід приблизно у 2,2 раза дорожче, ніж минулого року.

Ціни на картоплю

В Україні в листопаді повинні стабілізуватися ціни на картоплю, оскільки стане зрозуміло, якої якості продукція закладена в сховища. Експерт пояснив, що в північних регіонах, де зосереджено вирощування середньопізніх та пізніх сортів, була тривала спека при відсутності опадів. На заході ситуація дещо краща.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Пів мільйона гривень за газову плиту! Стало відомо, кому з українців загрожує "космічний" штраф

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:50

Українцям, що встановили газові плити та колонки, загрожують штрафи до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі виявлення порушень під час обліку та використання природного газу, передають Патріоти України. Лише у Дніпропетровській області (включно з мі...