Ціни на газ у лютому зростуть: Чого чекати українцям

В Україні постачальники газу для населення підвищуватимуть ціни на паливо, якщо його вартість у Європі зростатиме нинішніми темпами, інформують Патріоти України.

"Якщо нинішні ціни збережуться, і ціни на європейських хабах знижуватися не будуть, то в лютому постачальники будуть змушені ще підвищити ціни на газ для населення", – повідомив президент асоціації "Газові трейдери України" Андрій Мізовець у коментарі ЗМІ.

У січні постачальники продавали газ населенню у межах 6,99-10,7 грн за куб. м. Ще в жовтні-листопаді ціни не перевищували 6-6,5 грн за куб. м.

"До 25 січня, коли постачальники повинні опублікувати свої ціни, час ще є, але виходячи із ситуації, яку ми спостерігаємо зараз, передумов для зниження цін на газ не спостерігається. Тому, швидше за все, на лютий вони також будуть переглянуті в бік підвищення" , – резюмував директор ExPro Consulting Геннадій Кобаль.

Як повідомлялося, в Україні схвалили підвищення з 1 січня 2021 року тарифів на розподіл природного газу. У підсумку в середньому ціни зростуть на 80%. "Нафтогаз" із 1 січня 2021 року більше не буде під'єднувати своїх клієнтів до тарифу "Річний". Всі, хто встиг скористатися такою послугою, продовжать отримувати блакитне паливо за фіксованою ціною. Решта ж зможе користуватися тільки місячним тарифом.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...