Ціни на газ в Європі стрімко знижуються: Прогнози щодо подій на газовому ринку ЄС змінилися

Період стрімкого зростання цін на газ в Європі несподівано змінився падінням вартості блакитного палива. Всього за добу на європейській біржі ф'ючерси на газ в країнах ЄС подешевшали майже на тисячу доларів США, передають Патріоти України.

У середу, 6 жовтня 2021 року, згідно з даними європейської біржі ICE, ціна на газ досягла майже $2000 за тисячу кубометрів. Експерти прогнозували подальше зростання вартості блакитного палива на тлі збільшення попиту і обмеження поставок з Росії.

Однак у четвер, 7 жовтня, ситуація кардинально змінилася. Ф'ючерси на газ впали в ціні нижче $1000 доларів за тисячу кубометрів, ближче до вечора вартість тисячі кубометрів блакитного палива знизилася до $973. Індекс TTF втратив близько 22% в порівнянні зі значенням попереднього торгового дня.

Варто зазначити, що котирування різко просіли ще 6 жовтня. На думку експертів газети Financial Times, зміна динаміки на газових торгах сталася після заяви президента РФ про готовність Москви докласти зусиль для стабілізації цін на енергоносії в Європі.Також продовжують звучати думки економічних аналітиків, що зниження цін на газ в Європі є тимчасовим, незабаром вартість блакитного палива продовжить збільшуватися.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...