Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патріоти України.

Чиновник заявив, що Україна та її населення перебувають у складних умовах війни, є труднощі в економіці. Компанія «Нафтогаз» має намір підтримати громадян та убезпечити від зайвих витрат на газ.

«Нафтогаз» як національна компанія діє в національних інтересах. В умовах війни певних складнощів в економіці ми повинні підтримати українців. Також хочу нагадати, що діє мораторій на будь-яке підвищення тарифів на опалення, а також на користування природним газом", — зазначив голова. компанії.

За словами Чернишова, кожен побутовий клієнт «Нафтогазу» платитиме за кожен кубометр за ціною 7,96 гривні. Цей цінник залишатиметься незмінним щонайменше протягом найближчого року — до 1 травня 2025 року.

«Нафтогаз забезпечить дію існуючої ціни на газ для населення. Вона становить за один кубометр — 7,96 гривні і діятиме як мінімум до 1 травня 2025 року», — наголосив Олексій Чернишов.

Водночас стосовно тарифів на воду все далеко не так однозначно. Експерт Олег Попенко у коментарі «24 Каналу» заявив, що «проєкт щодо зміни тарифів на воду вже є», але його ще не ухвалили. Тому, попередньо, тарифи на воду не зміняться у в травні.

Крім того, до кінця травня продовжено і дію пільгового тарифу на електроенергію. Українці продовжать платити 2,64 гривні за один кіловат, але в Кабміні постійно чути заклики підвищити тарифи через те, що вони «штучно занижені» в два чи навіть більше разів.

В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...