Ціни на яйця впадуть до 44 грн: Стало відомо, коли подешевшає дефіцитний продукт

Яйця залишаються одним із найпопулярніших продуктів в Україні. Вони рекордно подорожчали восени. Ціна зараз перевищує 70 грн за десяток, передають Патріоти України.

Старша наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Пашко спрогнозувала ситуацію з цінами на яйця. Вона нагадала, що більшість виробників цього продукту опинилися у зоні бойових дій. У Харківській, Київській, Херсонській та Донецькій областях потужності виявилися втраченими. Це разом із сезонним чинником призвели до подорожчання продукту.

Виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко зазначив, що у країні очікується збільшення пропозиції яєць. Це вплине на їхню вартість вже в першому кварталі 2023 року. Продукт почне дешевшати у березні.

В Інституті аграрної економіки вважають, що високі ціни на яйця зберігатимуться до Великодня. А ближче до травня вони почнуть падати

Зазначено, що поголів'я курей-несучок оновлюється щовесни, але складна ситуація після початку повномасштабної війни призвела до технологічної перерви.

"Найближчими місяцями виробництво яєць зростатиме, адже почнуть нестися ті курки-несучки, поголів'я яких відновили на підприємствах півроку тому", - пояснили експерти.

Важливий фактор подорожчання товару пов'язаний з перебоями в електропостачанні через ракетні обстріли та використання генераторів. Найближчими місяцями ціни можуть впасти на 10-15%.

  • 74,15 грн/десяток у лютому;
  • 66,74 – 63,03 грн/десяток перед Великоднем;
  • 48,20-44,49 грн – після Великодня

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...