Ціни на картоплю в Україні різко знизилися: Що сталося

В Україні картопля лише за один тиждень подешевшала на 13%. За оцінками експертів, вартість варіюється від 5 до 9 грн за кілограм. Як відзначають аналітики EastFruit, основною причиною стали масові збиральні роботи в основних регіонах виробництва. Як наслідок, відбулось збільшення постачання картоплі на ринок, передають Патріоти України.

На сьогодні в основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Експерти вважають, що вартість падає через сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, тоді як попит на картоплю залишається дуже невисоким.

При цьому більшу частину продукції, що надходить у продаж, становить картопля невисокої якості, що також негативно впливає на формування цін у цьому сегменті. Водночас картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...