Ціни на картоплю зростуть: Українцям пояснили, чому подорожчання не уникнути

В Україні зараз ціна на картоплю значно нижча, ніж була о цій порі рік тому. Проте вже за місяць-другий вона може зрости блискавично, відразу перевершивши всі торішні показники. Цей процес неминучий, зазначають Патріоти України.

Чому і коли українцям слід очікувати стрімкого зростання ціни на кратоплю, розповів керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександ Хорєв.

Нині в країні ціни на всі овочі, що входять до так званого борщового набору, вже давно перетнули минулорічні значення. Тримається лише картопля, яка поки залишається дешевшою за минулорічну. Але й цьому незабаром прийде край, каже фахівець.

Ціни на картоплю зростуть: українцям пояснили, чому подорожчання не уникнутиЧерез те, що аграрії торік зібрали непоганий врожай картоплі, вартість цього коренеплоду поки залишається низькою. По-перше через те, що на ринку вистачає пропозиції. А по-друге тому, що якість картоплі залишає бажати кращого. Через несприятливі торішні погодні умови картопля почала псуватись ще на полі. Отож, аграрії намагаються некондиційний товар продати якомога швидше. Тому й досі не виставляли за нього високу ціну.

Водночас, немало зіпсованого овочу потрапило і до сховищ, куди його закладали для тривалого зберігання. Скоро почнуть продавати картоплю із тих сховищ. І коли виявиться, що вона також не найкращої якості, то ціни на справді якісний продукт злетять до небес. "Саме зростання частки неякісної продукції, яку також відправляли у сховища, може призвести до зростання цін на внутрішньому ринку", - пояснив Олександр Хорєв.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...