Ціни на хліб підскочать, а якість погіршиться: Українцям назвали причину подорожчання

В Україні очікується подорожчання хлібобулочних виробів, а також погіршення їх якості. З прогнозом виступили в об'єднанні підприємств хлібопекарської промисловості Укрхлібпром, розповіли в ефірі Сніданку з 1+1, передають Патріоти України.

Фахівці відзначають, що Україна буде імпортувати борошно з Туреччини, що призведе до подорожчання хліба. Крім того, в новому році в Україні хліб планується виробляти за спрощеною технологією, що відіб'ється на погіршенні якості продукції.

У чому причина подорожчання і погіршення якості хліба

Підкреслюється, що така ситуація склалася через значне подорожчання газу і масового експорту пшениці високої якості. Відповідно, у вітчизняному виробництві її не вистачає і виробники змушені закуповувати борошно з української пшениці за кордоном. А це призведе до подорожчання хліба і борошняних виробів на чверть.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...