Ціни на нафту б'ють рекорди падіння через епідемію коронавірусу

якщо ціна бареля впаде ще до $45, то федеральний бюджет Росії знову опиниться в дефіциті і "економічний прорив", який знов планують чиновники Путіна, остаточно перетвориться в ілюзію.

Ціни на нафту еталонних марок в п'ятницю, 28 лютого, впали в ході азіатських торгів до мінімумів за останні 13 місяців. Зокрема, вартість ф'ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures досягла 50,78 долара за барель, що на 2,8% нижче за рівень закриття попередньої сесії. Про це свідчать результати торгів, зазначають Патріоти України .

Одночасно з цим ф'ючерс на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустився на 3,1% – до 45,68 долара за барель.

Котирування Brent

Котирування WTI

При цьому ціна російської нафти Urals впала на 3,5% – до 47,36 долара за барель.

Котирування Urals

Вартість нафти зменшилася через загрозу поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) за межами Китаю.

"Зниження котирувань нафти з початку спалаху захворювання відображає чутливість сировинних товарів до побоювань щодо зростання глобальної економіки", – йдеться у звіті Commonwealth Bank of Australia.

Експерти зазначають, що спалах пневмонії нового типу може призвести до уповільнення зростання глобальної економіки й обернеться подальшим спадом попиту на нафту.

Зокрема, аналітики Goldman Sachs Group знизили свій прогноз зростання попиту на нафту у 2020 році майже вдвічі. Прогноз цін на нафту в першому кварталі був знижений на 16%.

За оцінками експертів, нафтові ціни залишаться низькими в першій половині 2020 року і відновляться до кінця року.

У лютому попит у Китаї може впасти приблизно на 3,4 млн б/д, тоді як зниження в середньому складе 1,5 млн б/д в першому кварталі і 0,4 млн б/д за підсумками року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...