Ціни на нафту досягли максимумів з початку листопада 2021 року і набагато більші, ніж закладено в бюджет України

Вартість березневих ф'ючерсів нафти марки Brent на Лондонській біржі ICE зросла на 1,68%, до 85,12 долара за барель. Останній раз цей рівень "чорне золото" пробивало в листопаді минулого року, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані Лондонській біржі ICE.

Котирування нафти West Texas Intermediate (WTI) з поставкою в лютому на Нью-Йоркській товарній біржі сьогодні виросли на 2,28%, до 83,07 долара за барель.

Експерти вважають, що нафта дорожчає на очікуваннях того, що новий штам коронавірусу "Омікрон" виявиться не таким небезпечним, як передбачалося. Учасники ринку очікують, що попит на паливо в світі зросте.

Крім того, підтримку ринку надали дані про зниження запасів нафти в США до рівня 2018 року. За даними Міністерства енергетики країни, за тиждень запаси впали на 4,6 млн барелів. Учасники ринку очікували зниження на 1,9 млн барелів.

Зазначимо, Національний банк України прогнозує, що середня ціна нафти марки Brent складе у 2022 році 67 доларів за барель.


Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...