Ціни на нафту не відіграли різке падіння, що трапилось напередодні. У липні-серпні очікується ще більш глибоке піке, далеко за $100/ барель

Напередодні, 23 червня, ціни на нафту продовжили знижуватися, впавши більш ніж на 2%.

Нафта в п'ятницю, 24 червня, торгується з незначним підвищенням. Ринок врівноважує побоювання з приводу уповільнення попиту через зниження економічної активності в США і невизначеністю пропозиції. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 0,01% до 110,06 доларів за барель, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки WTI виросли на 0,24% до 104,52 долара за барель. На попередній сесії ціни впали приблизно на 1,5%.

Індекс ділової активності в обробній промисловості і сфері послуг США виявився значно нижче очікувань, поряд з падінням даних по виробництву в Німеччині, сказав Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management.

"У цих умовах більш високі ціни на сиру нафту стануть надчутливими до будь-якого передбачуваного чи іншого збільшення поставок", - сказав Іннес, зазначивши ознаки впливу скорочення російської нафти на нафтовий комплекс і посилення тиску на ОПЕК з метою збільшення видобутку.

Джерела повідомили, що ОПЕК і союзні країни-виробники, швидше за все, будуть дотримуватися плану прискореного збільшення видобутку в серпні в надії на зниження цін на нафту і зниження інфляції, оскільки президент США Джо Байден планує відвідати Саудівську Аравію.

Група ОПЕК+ домовилася на своєму останньому засіданні 2 червня збільшити видобуток на 648 тисяч барелів на добу в липні, або на 7% від світового попиту, і на такий же обсяг же суму в серпні в порівнянні з початковим планом по збільшенню видобутку на 432 тисяч барелів на добу.

Група намагалася досягти щомісячних цілей збільшення через недоінвестування в нафтові родовища деякими членами ОПЕК і, останнім часом, втрат у видобутку в Росії.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...