Ціни на нафту впали до мінімуму вперше з початку повномасштабної війни Росії проти України

7 вересня світові ціни на нафту впали до найнижчого рівня з моменту повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,5%, до $91,48 доларів за барель після зниження на 3% на попередній сесії. Контракт досяг сесійного мінімуму у $91,35.

Це найнижчий рівень від 18 лютого, повідомляє Reuters. Ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate подешевшали на 1,8%, до $85,33. Контракт впав до сесійного мінімуму в $85,17 – найнижчого рівня з 26 січня.

"Очікування подальшого підвищення процентних ставок активізували побоювання з приводу глобальної економічної рецесії і зниження потреб у паливі", – ідеться у повідомленні.

Нафта втратила сильні позиції в понеділок. Після того, як група ОПЕК+ вирішила скоротити видобуток на 100 тис. барелів на добу в жовтні.

"Пом'якшити стрибок скорочення видобутку ОПЕК+ було не так вже й складно, враховуючи довгий список глобальних економічних проблем. Глобальне зростання виглядає не дуже добре і це створює проблеми для цін на нафту", – заявив старший ринковий аналітик OANDA Едвард Моя.

Агресивне підвищення процентних ставок, різкий стрибок прибутковості облігацій і уповільнення зростання у Китаї стали факторами, які тиснуть на ціни на нафту, вважає аналітик CMC Markets Тіна Тен.

Інвестори також очікують подальшого підвищення процентних ставок для стримування інфляції.


Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...