Ціни на огірки й м'ясо злетять, але два інші товари здешевшають! На українців чекає нова вартість продуктів: До чого готуватися

В Україні навесні можуть змінитися ціни на цілу низку продуктів харчування. Так, підвищуться ціни на огірки, помідори, свинину та молочну продукцію, передають Патріоти України.

У свою чергу здешевшають курятина, яйця, борошно, хліб та гречка. Про це розповів у коментарі "Обозреватель" розповів аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.

"Ціни на огірки й помідори ростуть, оскільки є проблема з тепличними господарствами. Дуже висока ціна газу, електроенергії – це все дає ефект підвищення собівартості. Ще є одна проблема. В Херсонській області дуже багато вирощувалося овочів, особливо в районі Нової Каховки, там де ще зараз русня. Сезон овочів починається вже скоро. З іншого боку, є капуста, картопля, на яку ціни особливо не підвищуються, тому що в нас цього багато", – сказав експерт.

При цьому більшість продуктів продовжать зростати в ціні, оскільки в країні продовольча інфляція. При цьому можуть здешевшати курятина і яйця, оскільки відбувається відновлення поголів'я.

"Свинина дорожчатиме, бо дорогі корми. Тим більше в нас буде мало фуражних культур цього року, мало кукурудзи, якою ми кормемо свиней. Знов-таки, овочі, м'ясна група і молочка будуть дорожчати, а не будуть підвищуватися в ціні – борошно, хліб та гречка", – підсумував Мартишев.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...