Ціни піднімуться ще на 15%: Експерти розповіли, які продукти до свят треба купувати вже зараз

Ціни на харчові продукти напередодні свят практично завжди йдуть вгору. В першу чергу дорожчає те, що має великий попит. Також деякі види продуктів дорожчають по сезону - овочі, фрукти, молоко і м'ясо. Які продукти до новорічного столу варто купувати вже зараз, розповіли експерти в коментарі для Vesti, передають Патріоти України.

Експерти відзначають, що за 2021 рік харчові продукти подорожчали в середньому на 30%. Однак, це ще не межа і в грудні цінники знову поповзуть вгору. Очікується, що вартість продуктів до кінця місяця збільшиться ще на 5-15%. За прогнозом експертів, очікується подорожчання стандартних продуктів, які використовують для святкового столу – м'яса і молочних продуктів.

"Можна купити вершкове масло, яке підніметься в ціні на 15%. Те ж стосується і вершки. Можна заморозити філе курятини, поки воно коштує близько 130 гривень, а до Нового року воно ще додасть мінімум 10-20 грн. Також можна запастися свининою і яловичиною", - радить ритейлер Валерія Кушнір.

Також фахівці рекомендують запастися яйцями та майонезом, оскільки ціна може підстрибнути майже у два рази. "Не варто забувати про яйця і майонез. За прогнозами, яйця можуть подорожчати до 40-50 гривень за десяток, зараз за таку кількість в середньому беруть 30 гривень", - говорить експерт. Також можна заздалегідь купити й делікатеси.

"Вже сьогодні краще запастися делікатесами: сирокопченою ковбасою, хамоном та іншими м'ясними виробами довгого терміну зберігання. Це стосується і сирів, термін зберігання яких дозволяє їм полежати у вас в холодильнику, а не на полицях супермаркету", - додала експерт. На початку грудня в магазинах починаються різні передсвяткові акції та знижки.

Можна за вигідними цінами купити консервований горошок і кукурудзу, крабові палички, морепродукти, червону ікру або рибу. Експерти радять перед покупкою таких товарів уважно перевіряти дату виготовлення і термін зберігання. Економіст Юрій Гаврилечко радить також запасатися спиртне, особливо ігристим. У 2021 році в Європі його виробили менше і тому ціни перед святами почнуть рости.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...