Ціни пішли вниз: В Україні подешевшав "ключовий" овоч, вартість якого цьогоріч стала шоком

Цього тижня представники тепличних комбінатів України змушені були знижувати відпускні ціни на огірки. Однією з причин стало істотне збільшення пропозиції тепличних огірків. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, передають Патріоти України.

Так, станом на 20 вересня, тепличні господарства продавали огірки по 40-55 грн/кг ($0,97-1,33/кг), залежно від сорту, якості та обсягів партії пропонованої продукції. Аналітики додали, що актуальні ціни в середньому вже на 11% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Експерти зазначили, що уникнути цінового спаду тепличним комбінатам не вдалося, навіть попри значне зниження конкуренції з боку огірків з відкритого ґрунту.

«Наразі цю продукцію пропонують поодинокі господарства, які відвантажують на ринок залишкові партії овочів середньої та низької якості», – йдеться у повідомленні.

Аналітики наголосили, що попри чергове зниження відпускних цін на тепличні огірки, наразі ця продукція надходить у продаж на 150% дорожче, ніж в аналогічний період 2023 року.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...