"Ціни, стій! Раз-два!": Кабмін зобов'язав АЗС знизити ціни на паливо до розрахункових показників

З урахуванням максимальних націнок вартість бензину не може перевищувати 31,67 гривні за літр, дизпалива - 28,64 гривні за літр.

Кабмін зобов язав АЗС знизити ціни на паливо

Міністрество економіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої мережі АЗС можуть встановлювати свою націнку. Про це повідомляється у п'ятницю, 13 серпня, зазначають Патріоти України.

Зазначено, що чергові розрахунки станом на 11 серпня надала НАК Нафтогаз України. Розрахункові ціни для бензину знижені із 26,86 гривні до 26,67 гривні за літр, для дизельного палива знижені з 22,24 гривні до 21,64 гривні за літр.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 31,67 гривні за літр, дизельного палива - 28,64 гривні за літр.

Як відомо, з 15 травня Кабмін ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизпаливо. Була введена максимальна роздрібна націнка в розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень на дизель. Згідно з постановою, Нафтогаз подає розрахунки Мінекономіки щомісяця до 1, 11 і 21 числа.

Також повідомлялося, що в уряді поки що не бачать необхідності в регулюванні цін на автогаз за аналогією з іншими видами палива. Ситуацію з рекордними цінами на автогаз прокоментував перший віце-прем'єр-міністр економіки Олексій Любченко.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...