Ціни в Україні зростуть на все: Нацбанк назвав причини

Найближчими місяцями очікується подальше прискорення інфляції через збільшення витрат бізнесу на оплату праці та електроенергію, підвищення акцизів та ефектів перенесення девальвації гривні Про це йдеться в коментарі НБУ щодо рівня інфляції, передають Патріоти України.

У найближчі місяці прогнозується подальше прискорення інфляці, зазначили у відомстві, перерахувавши такі причини:

  • збільшення витрат бізнесу на оплату праці
  • зростання витрат підприємств на електроенергію
  • підвищення акцизів
  • ефекти від девальвації гривні в попередні місяці

"Інфляція залишиться помірною 2024 року завдяки зусиллям Національного банку щодо захисту гривневих доходів і заощаджень населення від інфляції, а також забезпеченню стабільності на валютному ринку", — зазначають у НБУ.

Однак зростання базової інфляції та цін на оброблені продовольчі товари продовжує набирати обертів, що може бути пов'язано зі зростанням виробничих витрат. Це особливо стосується хлібобулочних і кондитерських виробів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...