На тлі песимістичних прогнозів НБУ про пришвидшення темпів інфляції українці намагаються переходити на більше дешеві продукти, але цей сегмент, схоже, зростає в ціні найшвидше. Про це розповів економіст Олег Пендзин в ефірі «Громадського радіо», передають Патріоти України.
За його словами, досить серйозне зростання цін у сегменті дешевих продуктів спостерігається через сезонні фактори, пов'язані з падінням урожайності цього сезону внаслідок аномальної посухи. Майже наполовину подорожчали макарони, крупи та овочі.
«Коли ми дивимося з вами на овочі, на хліб, на макаронні вироби, на крупи, насамперед на овочі, то бачимо, що вони демонструють надзвичайно великий ріст, до 50% взагалі», — заявив економіст.
І саме ці продукти — макаронні вироби, крупи, хліб та овочі — будуть дорожчати й надалі. Найбільше удару по гаманцю завдають саме овочі, частина з яких злетіла у вартості більш ніж удвічі.
«Уся група овочів, а, наприклад, картопля вже в 2−2,5 рази вища, ніж була попереднього року. Буряк, морква, капуста набагато дорожчі, ніж були минулого року», — наголосив експерт.
У той час, як індексації пенсій восени не буде, 1 вересня в Україні починає діяти новий порядок виплат пенсій за судовими рішеннями. Його затвердив Кабінет Міністрів, аби врегулювати механізм, який залишався невизначеним роками, пише профільне видання ...
Чим більше деталей убивства Андрія Парубія стають відомі (як-от з повідомлення 5 канал), тим чіткіше вимальовуються висновки. І вони волають про необхідність змін. 1. Ще раз підтверджено, що росія – держава-терорист. Політичні вбивства, використання дл...