"Цю битву ми програли": Monobank неприємно здивував клієнтів щодо звичних доходів з 1 грудня

Monobank попередив українців - клієнтів і користувачів мобільного банку - про зміну умов, правил і тарифів з 1 грудня. Нововведення стосуються виплати відсотків на залишок особистих рахунків на картах, а також нарахування кешбеку і мілей - вони будуть знижені. Про це 26 листопада розповів співзасновник monobank Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі, зазначають Патріоти України.

Він також з гіркотою висловив надію, що від нововведень "виграє хоч хтось, крім великих торгових мереж", і додав, що "цю битву за клієнтів ми програли... Мені дуже шкода, що це відбувається".

Які з 1 грудня будуть зміни - дані в цифрах

  1. Плата відсотків на залишок особистих коштів на картах і по продукту банку стане вже 3% річних у гривні.
  2. Розмір кешбеку від банку і мілей буде зменшений на 25%. Зміна не торкнеться категорій кешбеку від партнерів monobank.

Таким чином, новий розмір міль, що нараховуються, складе:

  • monobank platinum - 11 міль за 1 000 грн в чеку;
  • IRON - 15 міль за 1 000 грн в чеку.

Чому це сталося

Гороховський пояснив, що при оплаті карткою покупки в магазинах продавці платять банку-власнику терміналу комісію, яка становить приблизно 2% від суми покупки.

Своєю чергою ця фінустанова ділиться частиною комісії з банком, який випустив карту клієнту - в цьому випадку з Monobank.

Після цього більшу частину грошей, отриманих від цієї комісії, мобільний банк віддавав своїм клієнтам у вигляді кешбеку або мілей.

"Під тиском деяких великих торгових мереж, низки народних депутатів і Національної ради реформ України платіжні системи Visa і MasterCard були змушені погодитися на поступове зниження банківських комісій", - розповів Гороховський.

Так, перше зниження комісій - на 25% - відбулося 26 листопада. У Monobank констатували, що тепер не зможуть зберегти поточні відсотки по кешбеку і мілях.

"Повірте, ми боролися проти цього рішення до останнього, оскільки є затятими противниками будь-яких форм втручання держави в економіку і неринкового регулювання", - зазначив він.

Немає лиха без добра?

Разом з тим Гороховський підбадьорив клієнтів свого банку тим фактом, що натомість великі торговці їм пообіцяли знизити вартість товарів.

"І ми чекаємо разом з вами, коли все навколо подешевшає", - додав банкір.


Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...