Цього разу встиг приземлитися: Марсіанський корабель Ілона Маска вкотре вибухнув під час випробувань (відео)

Прототип космічного корабля Starship, який компанія SpaсeX розробляє для подорожі на Марс, після випробувального польоту і успішної посадки вибухнув. Це вже четверте поспіль невдале випробування при польоті на суборбітальну висоту, зазначають Патріоти України.
Пуск Starship SN11 (одинадцятого серійного випробувального апарату) був здійснений з полігону компанії в Бока-Чіка на південному сході штату Техас.
В рамках випробування корабель вийшов на висоту 10 км з наступним відключенням двигунів, аеродинамічним гальмуванням, повторним запуском двигунів для повернення в вертикальне положення і м'якої посадки на стартовий майданчик. На кадрах трансляції добре видно, що, як і минулого разу, проблеми почалися під час посадки. Самі розробники підтверджують, сам політ йшов за планом, корабель піднявся на висоту 10 кілометрів. І, за оцінками фахівців SpaceX, випробування пройшло успішно.

, повідомила компанія SpaceX, яка запустила апарат. Потім з невідомих причин за хвилину до приземлення Starship пропав його відеосигнал.

Апарат повторив програму випробування прототипів Starship SN8 і SN9, які після суборбітального польоту розбилися при посадці, а також SN10, який вибухнув через сім хвилин після успішної посадки через отримані при цьому пошкодження.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Пів мільйона гривень за газову плиту! Стало відомо, кому з українців загрожує "космічний" штраф

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:50

Українцям, що встановили газові плити та колонки, загрожують штрафи до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі виявлення порушень під час обліку та використання природного газу, передають Патріоти України. Лише у Дніпропетровській області (включно з мі...