Цибулю продаватимуть по 100 грн! Українців попередили про рекордне подорожчання овочу

В Україні виник дефіцит цибулі, тому її вартість зросла майже вдвічі. Це пов'язано з окупацією південних територій країни. Стало відомо, що нинішні рекордні ціни на овоч далеко не межа, передають Патріоти України.

Незабаром цибуля подорожчає до 100 гривень за кілограм.Ціни на цибулю в Україні злетіли у лютому та на початку березня. Вартість кілограма зараз сягає 60 гривень. У деяких торгових точках овочі продають вже по 70 гривень, хоча ще в січні вона була доступна по 30 гривень.

Причини рекордного подорожчання цибулі

Експерт Світового банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова повідомила, що подорожчання спровоковане суттєвим дефіцитом на ринку. Цибулю традиційно збирали у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Після початку повномасштабної війни регіони частково опинилися в окупації, і навіть після неї не зможуть скоро відновити свої потужності через обстріли та заміновані території.

За словами експерта, українську цибулю продавали до січня 2023 року, а після того, як запаси закінчилися, на ринку з'явилася імпортна продукція за вищими цінами. Економіст Олег Пендзин спрогнозував подальшу ситуацію.

"Зростання буде до червня, коли почне надходити суха українська цибуля. Але до цього часу ми зможемо побачити цибулю і по 100 гривень за кілограм", - цитує аналітика 24 канал.

Ціни на цибулю у супермаркетах

За даними Мінфіну на 23 березня, кілограм цибулі в середньому коштує зараз 55,17 грн. У лютому вартість овочів була нижчою – 45,64 грн/кг. На даний момент мінімальну ціну на цибулю зафіксовано в супермаркетах торгової мережі Новус – по 39,99 грн/кг

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...