Цифри на генераторі - це обман: Як розрахувати реальну потужність за простою формулою

В Україні через відключення світла різко зріс попит на генератори. Однак покупці часто вибирають обладнання неправильно - вони приймають цифрові позначення на корпусі за потужність, що видається. Але реальну потужність слід рахувати за формулою, передають Патріоти України.

Про це розповів інженер-наладчик електроприладів Ігор Клінов в ефірі "Радіо НВ". "Часто на генераторах написано: 3000, 5000, 7000. І деякі продавці заявляють, що це кіловати. Насправді це обман. Є вольт-амперна характеристика генераторів – це означає, що корисної енергії він може видати менше", – розповів Клінов.

Щоб дізнатися реальну кількість кіловат, що видаються, необхідно помножити числове значення на корпусі генератора на коефіцієнт 0,7. Наприклад, на пристрої є цифра 7000. Після множення її на 0,7 виходять реальна потужність 5 кВт.

А генератор на якому вказані 3000 насправді видає лише два кіловати. Через це українці часто обманюються і потім перевантажують генератори через незнання їхньої реальної потужності.

Крім того, кожен генератор має два режими – номінальний і максимальний (на 10-15% вище номінальної потужності). Максимальний пристрій витримує лише кілька хвилин. Витрата палива у генератора теж змінюється залежно від навантаження. Залежність пряма – що більше навантаження, то більше витрачається бензину чи дизеля.

Джерело: Обозреватель

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...