Туди ракети не дістануть: Канівську ГАЕС перемістять під землю, - Укргідроенерго

Канівська ГЕС

Україна вносить зміни у будівництво Канівської гідроакумулюючої станції (ГАЕС). Її планують перемістити під землю. Про це сказав гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота, передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

"Ми вносимо зміни у проєкт будівництва Канівської ГАЕС. Вона має бути недосяжною для ворога. Тому є плани збудувати її під землею", – заявив він.

За словами очільника Укргідроенерго, найбільші виклики для енергетиків зараз – максимально швидко відновлюватися, захищати об’єкти й думати про перспективу.

"Маємо будувати таку інфраструктуру, щоб вона була стійка", – резюмував Сирота.

Канівська ГАЕС потужністю 3600 МВт почала споруджуватись ще у 1986 році, але у 1991 році роботи було зупинено. Оновлений проєкт з адаптацією до сучасного стану енергетичної системи України передбачає будівництво ГАЕС потужністю до 1000 МВт.

Раніше речниця МЗС РФ Росії Марія Захарова заявила, що Україна нібито планує зруйнувати дамби Київської ГЕС та Канівського водосховища і звинуватити в цьому РФ.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...