Туреччина вже не така рада росіянам, названо причини

Хороше життя, дорогі розваги, смачна їжа та якісний алкоголь - те, чого так не вистачає російській еліті у рідній погрузлій у санкціях і злиднях РФ. Щоб відчути все це сповна, золота московська молодь і заможні росіяни щорічно сотнями тисяч вирушали в багатотижневу відпустку на курорти Іспанії, фешенебельні готелі Ніцци і Карибські пляжі, передають Патріоти України.

Але, як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, після початку повномасштабної війни РФ проти України лавочка для росіян прикрилася, авіасполучення з Росією припинилося, а отримати європейські візи стало набагато складніше.

Зрозумівши це, росіяни ломанулися купувати тури до Туреччини. Це - одна з небагатьох країн, де їм, а точніше їхнім грошам, ще хоч трохи раді. Однак і тут на вихідців з РФ чекало розчарування.

Перші проблеми в Туреччині у росіян виникли з готівкою: з кожним днем конвертувати "дерев'яні" в будь-яку більш-менш пристойну валюту ставало все складніше, а останнім часом практично неможливо.

Слідом за банками деякі турки почали "просити" російських туристів зі своїх будинків. Або ж для громадян РФ ціни на житло в два, а то і в три рази вищі. Наприклад, вартість туру на пляжах Анталії злетіла в середньому до 2 тис. доларів за людину.

Але ось жити пліч-о-пліч з вихідцями з Росії нащадки османів не бажають. Місцева влада навіть створила список районів, в яких росіянам заборонена видача туристичної посвідки на проживання. До нього потрапили найбільш російськомовні дистрикти Анталії, Аланії та Ізміра. Для більш заможних росіян, які раніше вкладалися в турецьку нерухомість, з'явилася низка обмежень – негласних, але таких, що справді діють.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...